Rejtélyek kalandorai

Nyári napközis tábor 10-14 éveseknek

Rejtélyek után eredünk, kincset keresünk, 

kalandorokká válunk 5 napra!

Ebben az évben is várom a kisebb és nagyobb kalandorokat, akikkel elindulunk rejtélyeket kutatni! A tábor idén nagyon mozgalmas lesz, nem sokat fogunk egy helyben ülni, hiszen annyi csoda van körülöttünk, hogy csak győzzük felfedezni! A tábor programjának kidolgozásában igyekeztem megtalálni a megfelelő egyensúlyt a kötöttség és a szabadság, az ismeretátadás és a játék között.

5 nap – 5 különböző helyszínen. A tábort Kaposi Ildikó tartja, könyvtáros, játékos nyomozás készítő, ifjúsági irodalom szakértő. A gyermekfelügyeletben és a nyomozásokban 17 éves gimnazisták lesznek a segítségére.

A tervezett program

Minden nap a Zugolyban találkozunk reggel 7:30 és 8.45 között. 9-kor pedig elindulunk az aznapi helyszínünkre, ahol a rejtély vár ránk. Itt mobiltelefon segítségével fogunk kutatni, nyomozni, feladatokat megoldani. (Ha nincs mobiltelefon, semmi gond, az ifiknél lesz)

A helyszínen eltöltünk 2-3 órát, ami alatt nyomozunk, és lesznek szabadidős lehetőségek is. Majd megebédelünk, minden nap máshol. Végül visszamegyünk a Zugolyba, ahol a szülők érkezéséig szabad játék, és az energiák levezetése vár mindenkit. A tábort 17 órakor zárjuk.

Augusztus 1. hétfő

Ismerkedés egymással és a rejtélyes történettel, melynek kinyomozására 5 nap áll rendelkezésünkre. Ebéd után kirándulás, és nyomozás, kincskeresés a Sashalmi erdőben.

Augusztus 2. kedd

Kaland a Budai Várban. Nyomozás egy misztikus varázsló után, miközben észrevétlenül ismerkedünk meg a Budai vár történelmével. A Várnegyed különleges hangulatú utcáin találkozunk majd valódi és fikciós alakokkal, és kipróbáljuk a Budai siklót is!  

Augusztus 3. szerda

Kaland a Margitszigeten. Miközben nyomozunk egy jelszó után a Szigeten, megismerjük annak kultúrtörténeti kincseit. A sikeres nyomozást követően kipróbáljuk a sziget játszóterét, és meglátogatjuk a kis állatkertet.

Augusztus 4. csütörtök

Városliget titkai után kutattunk majd a 130 éves Ligetben. Kipróbáljuk a Zene Háza zenei játszóterét, megnézzük a botanikus kertet, és ha megvagyunk a nyomozással, akkor irány a Léghajó játszótér, ami az egyik legklasszabb Budapesten!

Augusztus 5. péntek

Gödöllő és a királyi kastély – időutazás a múltba. Utolsó napon a királyi eleganciába teszünk egy kirándulást, hogy megleljük a rejtélyünk végső megoldását. A gödöllői kastély meglátogatása után a parkban vár ránk a kincsvadászat. Utána még megkóstoljuk a többszörös “év fagylaltja” győztes Sissi fagyizó nyalánkságait.

A tábor díja: 42.000 Ft/fő (reggeli, ebéd, uzsonna, programok, belépődíjak)

Testvérkedvezmény: 5000 Ft

Jelentkezéskor fizetendő 10.000 Ft előleg

Jelentkezési határidő: 2022. július 1.

Jelentkezni a következő űrlap kitöltésével lehet.

https://forms.gle/Z4eemzKXss55d52y5