Pál utcai fúk - élményséta diákoknak

A Pál utcai fiúk egy olyan regény, amit nem lehet nem szeretni. Boka, Geréb, Áts Feri és Nemecsek örömei és bánatai ugyanúgy átélhetők még a mai gyerekeknek is. A regény értékéhez azon túl, hogy egy remekül megírt történet, még hozzátesz az is, hogy Budapest is ugyanolyan értékű szereplője a történetnek. Élő benne a város, és a belvárosi adottságok miatt abban a szerencsében van részünk, hogy a regény helyszínei a mai napig a város szerves részei.

A sétán közösen meglátogatjuk ezeket a helyszíneket, fotót készíthetünk a golyózók szobránál, felidézzük a Grund hangulatát, megborzongunk a Füvészkert tavánál, tüsszentünk a tubákosnál, és végül golyózunk a Múzeumkertben.

A Füvészkertből indulunk, majd a kis apró házak közül megérkezünk a modern Corvin sétányra, ahol a Grund nevű szórakozóhely farakásainál játszunk. Ezután meglátogatjuk a Pál utcát, a Gimnáziumot és végül a Múzeum kert új nosztalgia játszóterén fejezzük be az utat.

A séta közben igyekeztünk a megfelelő arányban keverni az információt és a kalandot, hogy emlékezetes legyen, és méltó Molnár Ferenc csodálatos művéhez.

A sétát vezeti: Kaposi Ildikó gyermek- és ifjúsági irodalom szakértő, könyvtáros

A séta díja: 2000 Ft/fő, mely tartalmazza a belépőjegy árát a Füvészkertbe.

Amennyiben érdekli a séta, vegye fel velünk a kapcsolatot a gameofcityhun@gmail.com e-mail címen, vagy töltse ki az alábbi űrlapot!

Ezek is érdekelhetik!

Margitszigeti küldetés

Négy csapat, négy különböző útvonal, egy közös megoldás. 12-16 éves diákoknak csapatjáték a Margitszigeten. Osztálykirándulásra, szülinapra.

Mentsétek meg együtt a szünetet!

Városligeti kaland

A Városligeti játékot 6 csapatnak alakítottuk ki. A csapatok néha teljesen külön haladnak, néha össze kell adni a tudásukat.

Segítsetek a detektívnek utánajárni egy régi rejtélynek!

Tündérkaland a Városligetben
Mesés nyomozás kisebb gyerekekkel

Pár száz éve a Városliget tele volt manókkal és tündérekkel, boszorkánnyal és beszélő szobrokkal. Mesés nyomozásunkon egy izgalmas és varázslatos kaland vár a kisebbekre, és azokra, akik hisznek a mesékben.