A süni segítsége

Péter és Pille lehuppantak a farakások tövébe, és Pille izgatottan beszámolt róla, hogy ő ismeri a varázsigét, amivel a boszorkány által elátkozott forrást új életre kelthetik.  A varázsigének tartalmaznia kell egy színt, egy állatot és egy növényt, melyek a forrás környékéről származnak, mert csak így lesz hatásos. Ezen kívül nem mindegy, hogy hányszor hangzik el a varázsige, még meg kell találni a bűvös számot is, ezt pedig közvetlenül a forrás mellett szokott lenni. Ekkor szuszogást hallottak, és egy süni dugta ki a fejét a farakások alól. 

Az ilyen helyeken gyakran bújnak meg sündisznók, itt töltik a nappalt, és éjszaka bújnak elő vadászni apró rovarokra, kukacokra.

A süni azt mondta, hogy a varázsigéhez tartozó szín és növény nincs is messze, menjenek kicsit tovább, és meglelik, amit keresnek.

Ti is mindjárt megtudjátok, merre kell továbbmenni, de előbb nézzük meg, felismertek-e egy sünit a hangja alapján? Hallgasátok meg a hangfelvételt, kattintsatok a lejátszás gombra, (vagy a Listen in browser gombra)! Ha valamiért nem tudjátok meghallgatni, kattintsatok a segítségre, és válaszoljatok az ott lévő kérdésre!

[wptrigger id=126]

Kérhetsz segítséget, vagy megnézheted a megoldást

Ha nincs lehetőséged a hangfelvételt meghallgatni, válaszolj a következő kérdésre! Melyik az a gyümölcs, amivel a boszorkány megmérgezte Hófehérkét?

alma