1/5

A titokzatos e-mail

Egyik reggel különös e-mail érkezik a telefonodra

Feladó: SZIVI (Szellemek Internacionális Védelmi Irodája)

Tárgy: Felkérés

Üdvözlet Neked, aki remélhetőleg megmenti a várost egy katasztrófától!

A SZIVI a segítségedet kéri! Egy 320 éves kísértet valahogyan megtalálta a módját, hogy egy helyre gyűjtse a nyugtalan, bolyongó lelkeket, és hamarosan elárasztják Budapest belvárosát a szellemek! Egy módon lehet megakadályozni a bajt, ha megtudjuk a fő kísértet nevét, ezzel semlegesíteni tudjuk az ártó szándékát.

A név egy titkos könyvtárban van elrejtve, ügynökségünk már mindent kiderített arról, hogyan tudnánk megszerezni, de olyannak kell odamenni, akit a könyvtárosok nem ismernek. Figyelünk Téged egy ideje, és előkelő helyen szerepelsz a potenciális beépíthető ügynökök sorában.

Nézz körül a SZIVI FB oldalán a posztok között. Számold ki, hogy hány év telt el a Hubay családnál elkapott szellem, és a Poe díjjal jutalmazott kísértet-befogás között. 

Vállalod a megbízást? Ha igen, kattints ide, hogy megtaláld a SZIVI FB oldalát!

A könyvtáros posztban milyen színű az a könyv, ami az eltelt évek számát viseli?

 [wptrigger id=71]

Kérhetsz segítséget, vagy megnézheted a megoldást

Kattints a linkre, és nézd meg a SZIVI posztjait a Facebook oldalán. Keresd meg a megfelelő posztokat, és számold ki, hány év telt el a két akció között. Ezután a posztok közül az elsőn különböző színű könyveket találsz. Az egyiken szerepel az a szám, amit kiszámoltál. Milyen színű az a könyv?

lila