4/18

A szökőkutak

A Napkirály szeretett másokon gúnyolódni.

Megvan a jelszó, amivel megkeresheted az udvarhölgyet, aki a barokk ügynökünk – mondja ISTÁR a füledben. A Napkirály minden nap pontban 13 órakor ebédelt, miközben az udvaroncok nézték, ott fogod megtalálni, piros-arany legyezője van. 

Elindulsz a tükrökkel díszített folyosón, és látod, hogy az intelligens öv, amit álcázásra kaptál, tökéletesen működik. Észrevétlenül belesimulsz a kor divatjába, a ruhád tele van csipkével és fodrokkal, a parókád is tökéletes.

Nagy tömeget veszel észre, mindenki egy irányba néz, és egy harsány hangot hallasz, ahogy franciául beszél. Szerencsére ISTÁR  segítségével minden szavát érted. Maga XIV. Lajos beszél a háta mögött álló udvaroncokkal a balettről. A tömegben meglátsz egy udvarhölgyet, a piros-arany legyezővel. Odamész mellé, és a fülébe súgod: macska

Elkerekedett szemekkel rád néz, majd sietve félrevon egy csendes sarokba.

De jó, hogy itt vagy! Sürgős üzenetem van az irodának! Velem együtt 7 ügynököt kell megtalálnod, ők adják a megoldást az időhurokra. Én csak annyit tudok, hogy azt kell mondanom neked: MACI

A továbbjutáshoz egy kódot kell megfejtened, ezt kell beírnod majd a karkötődbe.

Koncentrálj a SZÉPSÉGRE.

A kódban négy betű és egy szám szerepel.

Van egy babona az udvarban, nem mindegy, milyen vízben mosod meg az arcod. Ha a vízsugár előre spriccel: erőt kapsz, ha jobbra, akkor bátorságot, ha balra, akkor szépséget, ha összevissza, akkor pedig hírnevet szerezhetsz. Nézz körül a szökőkutaknál, hogy megleld a kódot!

 

A kód…..

 

[wptrigger id=79]

Kérhetsz segítséget, vagy megnézheted a megoldást

Figyeld meg a videóban melyik irányba spriccelnek a vízsugarak. Keresd meg a szépséghez tartozó irányt, és ott a becenevek első, pirossal kiemelt betűit figyeld. A kód szám része Lajos életkorával van kapcsolatban. (Nézd végig a videót!)

FLVU5