3/18

A Napkirály udvarában

Utaztál az időben!!!

Beütöd a kódot a karkötőbe, és enyhe rázkódást érzel a testedben. A kezed lassan halványulni kezd, és úgy érzed magad, mintha kilőttek volna egy rakétával. Pár másodpercig csak fényes vonalakat látsz elmosódva, majd újra érzékeled a tested, és a körülötted lévő világot. Egy pazar folyosón találod magad, kinézel az ablakon, és egy pompázatos kertet látsz.  ISTÁR megszólal a füledben: Túl vagy az első időutazásodon ügynök, nagyon jól viselted, az életfunkcióid kielégítőek. 1670-ben vagy, Versailles-ban, a Napkirály udvarában.

Most keresd meg a jelszót, amit az ügynöknek kell mondanod. Nézz fel a falra. Ott látod a Bourbonok családfáját. XIV. Lajos  felmenői közül ketten ugyanannyi idősen hunytak el. Lajos minden rokonához írt egy gúnynevet. Az a két rokon, aki ugyanannyi évet élt, olyan gúnyneveket kapott, melyeket összeköt egy állat. Ez az állat a jelszó. 

 

A jelszó

 

[wptrigger id=78]

Kérhetsz segítséget, vagy megnézheted a megoldást

Számold ki, hány évig éltek a hercegek, hercegnők és uralkodók. Ketten ugyanannyi ideig éltek. A gúnynevük egy gyakori háziállatra utal.

macska