1/18

Időügynök leszel!

Kezdődjön a kaland!

Szokatlan e-mail jelenik a postaládádban. Ezt írják:

Óriási baj történt a Történelmi Időügynökség Titkos Irodájának (továbbiakban TITI) központjában, és te állsz az első helyen a potenciális  ügynökök közül. Nagy szükségünk van egy külső személyre, hogy megmentsen bennünket, ezért kérünk, hogy mihamarabb fáradj be a központunkba. Sajnos hosszú bevezetőre nincs IDŐ – tudjuk, ez elég ironikus, de így van – ezért íme vázlatpontokban a helyzet.

1. Időutazás létezik.

2.  A TITI-ben különböző idősíkokban telepített ügynökök vigyáznak arra, hogy minden úgy történjen, ahogy kell.

3. A TITI központi irodájában valami hiba lépett fel, és az iroda időhurokba került, minden este 8 órakor újraindul a nap. Kell egy kívülálló, aki segíthet, ez vagy Te.

4. El kell menned a Várkert Bazárhoz, ahol van egy lift a Vízhordó lépcsőnél. Ez visz le a bázishoz. Négy liftgombot kell megnyomnod gyorsan, egymás után. Mivel a kód mindennap változik, az időhurok miatt mi sajnos nem tudjuk, mi a mai kód. Amikor megérkezel a lifthez, egy cetlit találsz majd a gombok mellett. 

Fejtsd meg a feladványt! A négy számjegyet, – amit a liftben egymás után meg kell nyomnod – úgy kapod meg, ha összeadod az idézetben lévő számokat.

(Gondolj arra, hogy ez egy időutazásos történet, szóval a számok is régiek)

 A négyjegyű szám

 

[wptrigger id=76]

Kérhetsz segítséget, vagy megnézheted a megoldást

Keresd meg az idézetben azokat a betűket, melyek római számok, és add össze őket. Az író neve is számít! 

3216