16/18

A punk

Megvan a jelszó, körülnézel, látod-e a punk időügynököt.

Észreveszel kicsit arrébb egy marcona külsejű fickót, aki a gitárját pengeti a padon. Odasétálsz, hallgatod egy kicsit, és észreveszed a tetoválását. A Green Day csak 1989-ben alakult… ő lesz a te embered!

Elmondod neki a jelszót, mire leteszi a gitárt a kezéből, és megveregeti a vállad.

– Már vártalak! Mondták, hogy hamarosan itt leszel. – és megkínál egy cigarettával, amit udvariasan elutasítasz. Miközben rágyújt, elárulja az időhurokkal kapcsolatos információt: bélyeg.

A továbbutazáshoz a kódot a Pink Floyd lemezborítója, egy videóklip részlet és egy rejtjelező program segítségével tudod megfejteni.

– Ez a hidegháború, Haver, itt rendesen kódoltuk a dolgokat – mondja az időügynök. 

Megmutatja neked a lemezborítót, aminek a másik oldalán csak x-ek és körök vannak. Amíg megfejted a feladványt, eljátssza neked a a dalt.

pinkfloyd_lemez

 Ha megvan a megfejtés, kaptál 1 karaktert a lila oldalről és 4 karaktert a zöld oldalról. Most jön a dekódolás. A program erről a linkről elérhető, ez a Vigenére-féle titkosítás. Kövesd a lépéseket. Először a négy zöld karaktert kell beírni a szövegmezőbe, majd lépj tovább.  A kulcs a lila karakter lesz, ismét kattints a tovább gombra, és itt a DEKÓDOLÁST kell választani. A most megjelenő szó a megfejtés. 

A kód….. 

[wptrigger id=91]

Kérhetsz segítséget, vagy megnézheted a megoldást

Vesd össze a videóban feltűnő borítót és a képet. Keresd meg a körök helyén lévő betűket! Majd jön a fentebb leírt dekódolás. Nem volt egyszerű a hidegháború… 

gold